Nyári nyelvi táborok Angliában

Nyelvtanfolyamok, angol nyelvi táborok az Angolnyár ajánlásával

Online táborok 2020

Az alább található programok a koronavírus-járvány miatt 2020 nyarán nem érhetőek el.

Ezek helyett online nyelvtanulási lehetőségeket ajánlunk.

Londoni programok

Az angol főváros rengeteg látnivalót és Anglia megismerésének tekintetében meghatározó élményeket tartogat: éppen ezért London az Angliába tartó nyelvtanulók első számú célpontja.

Az általunk ajánlott helyszínel minden gyakori igényt lefednek a két, csendesebb kertvárosi környékeken található iskola közül Beckenhamben családoknál, Farringtonsban pedig az iskola saját kollégiumában van szállás; míg a South Bank egyetemi kampuszán található tábor csak néhány percre van London egyik legnyüzsgőbb részétől, és főleg 16 év feletti diákoknak ideális, akik szabadidejükben egyedül is felfedezhetik a várost. Londoni ajánlataink közé tartozik az SBC prémium tábora a Windsor közelében található híres Eton College-ben.

Londonban 18 éven felülieknek is kínálunk nyári programot: a Kings Young Learners south banki táborába 25 éves korig lehet jelentkezni.

Kisvárosi programok

Kisvárosi programjaink ideális átmenetet képeznek London nyüzsgése és a vidék csöndje között. A programcsomagok tartalma itt sem tér el jelentősen attól, amit a többi iskolában ajánlunk, de a helyszínek kicsit más élményt nyújtanak.

Cheltenhamben egy patinás bentlakásos iskolában kap helyet a tábor, ami nem csak Harry Potter fanatikusoknak ajánl programokat (bár nekik aztán tényleg…). Három iskolát is ajánlunk Oxforban – nem csupán azért, mert Oxford a tanulás fellegvára, hanem azért is, mert ez a három hely mind különböző profillal rendelkezik. A Kings Young Learners programja mellett az SBC prémium helyszínei közül is itt található kettő: az SBC Oxford (Dragon School) 8-12 éveseket, az SBC Oxford (Headington) 13-16 éveseket várja.

Az SBC táborai közül a rivális egyetemi városban, Cambridge-ben is ajánlunk egyet a 15-17 éves korosztálynak: itt nem egyszerű angoltanfolyamot, hanem sokszínű tudományos programot ajánlunk.

Vidéki programok

Vidéki programnak hívjuk őket – pedig egészen egyszerűen arról van szó, hogy ezek a táborok még a kisvárosok zajától is távoli bentlakásos iskolákban (boarding school) vannak, szinte a semmi közepén.

A semmi persze valójában mindkét alábbi iskola esetében egyrészt gyönyörű dél-angliai tájat jelent, másrészt azt, hogy a busszal már könnyen elérhető közeli városokat (egyéb környékbeli nevezetességekkel együtt) már gyakran látogatják a táborozók. A Kings Young Learners legnagyobb, Downside Schoolban tartott tábora Bath történelmi városa mellett található, míg az SBC prémium tábora a Canford Schoolban van, a tengerparti Bournemouth közvetlen közelében.

Tengerparti programok

Szigetország lévén Angliában igen sok tengerparti város is várja a látogatókat. Bár nincs trópusi éghajlat, az angol tengerpart mégis nagy élményt nyújt: a városok hosszú, homokos tengerpartjairól hosszan nyúlnak a tengerbe nyúló a mólókra épített vidámparkok, a városokon kívül pedig lélegzetelállító szépségű, fehér sziklás partszakaszok határozzák meg a tájat.

Mi két dél-angliai nyelvi tábort ajánlunk: egyet a Londonhoz közeli, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Brightonban, ami egyebek mellett nyelviskola-paradicsommá is kezdi kinőni magát, egyet pedig a fővárostól kicsit távolabb fekvő Bournemouth-ban.

Prémium programok

Partnerintézményeink közül az SBC, azaz a Summer Boading Courses prémium programokat ajánl. Felsőkategóriás árképzésüket többek között az indokolja, hogy legutóbbi British Council ellenőrzésük alkalmával a lehetséges 15 “erősség”-ből (strength) 15-öt szereztek meg, így méltán tekinthetőek az angol táborok Rolls-Royce-a.

Az SBC Canford egy Bournemouth melletti bentlakásos iskolában van és a 11-15 éves korosztály számára ideális. Három oxfordi programjuk közül az SBC Oxford (Dragon School) a legfiatalabb, 8-12 éves diákokat várja, míg az SBC Oxford (Headington School) a 13-16 éves korosztály számára nyitott. Az SBC Cambridge College a Cambridge-i Egyetem kollégiumának épületeit használja, és intenzív tudományos programokat ajánl 15-17 éveseknek. 2020 nyarának egyik újdonsága, hogy az SBC exkluzív kéthetes programot kínál a leghíresebb angol bentlakásos iskolában is, az Eton College-ben.

Bentlakásos iskolák

A legtöbb általunk ajánlott nyári angol tábort bentlakásos iskolákban tartják. Ezek a többnyire magánkézben levő oktatási intézmények hatalmas zöldterülettel és sokszor, legalábbis a magyar iskolarendszer felől nézve elképzelhetetlenül nagy épületekkel és jó felszereltséggel rendelkeznek. A szállás, étkezés, az angoltanulás, valamint a szabadidős programok nagy része is az iskola területén van, így az ide látogató diákok a táborban töltött hetek alatt egy zárt, biztonságos, szép és motiváló környezetben táborozhatnak.

Bentlakásos iskolai táborokat 8-17 éveseknek ajánlunk. Bath-ban és Cheltenhamben nagymúltú, Harry Potter-hangulatú iskolákban megrendezett programokat lehet választani. Van táborunk London egyik csendes zöldövezetében, Farringtonsban, és a népszerű dél-angliai tengerparti városban, Brightonban is. Prémium partnerünk, az SBC három bentlakásos iskolában is szervez tábort: az oxfordi Dragon School a legfiatalabb, 8-12 éves diákokat várja, míg két másik iskolájuk, a szintén oxfordi Headington School illetve a Canford School a kicsit idősebb tizenévesek számára érhető el.

Családi szállás

Sokan úgy tartják, hogy csak úgy érdemes Angliában nyelvet tanulni, ha a diák a tanfolyam ideje alatt egy angol családnál lakik, mert így még több időt tölt olyanokkal, akik az angol nyelvet anyanyelvi szinten beszélik. A family homestay valóban fontos intézmény az angolnyelv-tanulók számára, és sokaknak meghatározó élményt jelent.

Az általunk ajánlott nyelvtanfolyamcsomagok közül néhány családoknál történő elhelyezéssel (is) választható. Ilyenkor a csomag részét képező angolórák és szabadidős tevékenységek nagyon hasonlóak a többi táboréhoz, de az estéket a diákok már családoknál töltik, itt kapnak reggelit és vacsorát is, és többek között megtapasztalhaták, milyen egy angol házban élni. Ennek sok előnye van, de persze nem biztos, hogy mindenkinek ez a legjobb mód a nyelvtanulásra: az előnyökkel és hátrányokkal a Kisokosban foglalkozunk.

Egyetemi kampuszok

Angliában számos szolgáltató ajánl nyári nyelvtanfolyamokat különböző egyetemi kampuszokon. Ezek előnye, hogy általában nagyvárosok központjában vannak, így a 16 éven felüli diákok számára több lehetőség nyílik a városok önálló felfedezésére.

Mi azonban ennél több okból ajánlunk két egyetemi kampuszon rendezett programot is. A Kings Young Learners londoni tábora a South Bank Egyetemen van, ami csak néhány perc séta a Temze déli partjától, és London nyüzsgő belvárosából. Az itteni programokra 8-25 évesek is jelentkezhetnek, és számos szervezett program segít felfedezni az angol fővárost. Az SBC 15-17 éveseknek szánt prémium tábora a Cambridge-i Egyetemen van, és számos tudományos tanfolyamot kínál, elsőosztályú szabadidős programmal együtt.

Érdeklődik programjaink iránt? Beszéljünk róla!

Kérjen tőlünk további információt és árajánlatot kötelezettség nélkül.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Így elsőként értesülhet a legújabb lehetőségekől.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
© Angolnyár Nyelvtanulási Tanácsadó Iroda (WH Education Ltd.), 2019
Az Angolnyár az Angliában és Wales-ben bejegyzett WH Education Ltd. kereskedelmi neve.
Regisztrált cím: 71-75 Shelton Street, Covent Garden, London, WC2H 9JQ | Cégjegyzékszám (Companies House): 11721837.
Mindent megteszünk, hogy a honlapunkon található információk pontosak lehetnek, de az esetleges hibákért nem vállalunk felelősséget.